” viVie is cacioricotta. Zowel kaas als ricotta.

Door de melk eerst te koken komen de gezonde ricotta wei-eiwitten in het zuivel terecht “

vivie, cacioricotta, ricotta, wei-kaas

Wei is goed voor elk

Ricotta of wei-eiwitten bevatten veel hoogwaardige eiwitten. Ze worden heel makkelijk door het lichaam opgenomen en zorgen voor de groei en het herstel van spieren.

Belgische Cacioricotta

Cacioricotta is een kaastype uit Zuid-Italië. De kaas wordt er gemaakt van geitenmelk. In het Italiaans is Cacio ‘kaas’ en Ricotta ‘weikaas’. De kaas wordt gemaakt door de melk eerst te koken. Hierdoor lijkt de productie op die van ricotta maar ook op die van kaas.

Gebruik viVie in koude gerechten. Alsof je Mozzarella, Feta of verse geitenkaas zou gebruiken.

viVie heeft een pure, frisse en levendige smaak. Ze lijkt een beetje op Mozzarella maar is minder elastisch en smelt niet. Ze lijkt een beetje op Feta maar is minder scherp en minder brokkelig. Je kan haar met heel veel andere ingrediënten combineren in koude gerechten of eten bij lekker brood. Contrasteer met zoete, krokante en pittige ingrediënten.

Voor viVie halen we onze geitenmelk bij geitenkaas boerderij ‘t Leenhof in Zele. ‘t Leenhof melkt zowel koeien als geiten. Het dierenvoeder wordt grotendeels op de akkergrond rond de boerderij wordt verbouwd.

Op het Leenhof maken ze zelf ook heel lekkere verse geitenkaasjes en ander geitenzuivel. Als je in de buurt bent ga dan zeker eens langs in hun hoevewinkel en neem eens een kijkje op de boerderij en in de stallen.

Deel deze pagina als je dat wil?